Om spåret

Sundbybergs konstsnöspår är ett nyöppnat skidspår. Det ligger centralt i Ursviks motionsområde. Sundbybergs IK skidor och Sundbybergs stad ansvarar tillsammans för drift och underhåll.

Spårlängd
Uppbyggnaden av snöbädden beräknas ske i fyra etapper och vi hoppas kunna få till en spårlängd på 1600m säsongen 2021/2022. Se bilder nedan på de olika etapperna.

Spårstatus
Se senaste spårstatus på längdspår.se

Öppettider
Spåret är öppet varje dag klockan 06.00 till 22.00. Övrig tid kan det pågå arbete i spåret, till exempel preparering, och då är det inte tillåtet att åka. Om spåret behöver prepareras även under ordinarie öppettider ska besökare respektera aktuella anvisningar.

Sundbybergs skidors barn- och ungdomsgrupper tränar varje tisdag och torsdag klockan 18.00-19.30. För att kunna skapa en trygg och säker träningsmiljö är spåret stängt för allmänheten under dessa tider. Spåret kan även vara tillfälligt stängt för allmänheten under tävlingar, se information under arrangemang.

Sundbybergs skidors seniorgrupp tränar på onsdagar klockan 18.00-19.30. Träningen vänder sig till klubbens medlemmar som är över 21 år. Spåret är öppet för allmänheten men träningsgruppen har företräde.

Flourfritt
Sundbybergs skidspår är flourfritt. Det innebär att det inte är tillåtet att valla med flourbaserade glidvallor.

Hundar ej tillåtna
Det är inte tillåtet att ta med hund i spåret.